Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко разход дават вашите 155-ци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Бе аз разбирач не се бутам, не знам газта 105 или 300 октана е, но ще цитирам един колега от БМВ-клуб който кара същата 7-мица като мене (а там нещата стоят доста по зле ~20/100 градско)...

"Не обвинявайте колите задето харчат много, а обвинявайте себе си че не изкарвате достатъчно пари да ги нахраните."
    Honda CBR 954RR, Range Rover Vogue V8

Comment

"Не обвинявайте колите задето харчат много, а обвинявайте себе си че не изкарвате достатъчно пари да ги нахраните."
      извинявай батенце че те цитирам, но не се здържах 1: на бензин мах speed която вдигах ми беше 215... е на газ вече е 220; ускорение 0-100 на бензин 9.9-10 sec. , а на газ точно 10 sec разход - бензин (без кой знае колко изпълнения) - 14.5, разход газ градско както аз си знам 15.5-16; разход на газ с климатроник (без дразнения по светофари - няма как хем хладничко хем големият кеф - 13/100!
      Цифрите са за перфектна запалителна и горивна система на бензин и за заводска регулировка на газов инжекцион от производителя му! Показатели като ускороние се подоброяват значително при пренастройка на компютъра на газ инж. (днес си бях при газаджията)! А по отношение на паричките приятелию - изкарвам достатъчно за да си позволя да карам 155 и няма значение на какво гориво ще я карам! А с подкрепата на родителите си бих карал не 7-ка ти а нов и то на шницер бате! Въпроса е дали я искам? Е не не я искам!
      П.С. нормално да гори 20/100 хахаха на 730 купето е 1725 кг и градски цикъл дават 14.9 разход на бензин - това е за 730i ' 92, а котърника от снимката ти май е доста по-старичък и лакомичък а?
      Наистина не се засягай бате ама защо винаги требва да има хора които да плюят когато някай има нещо по-добро от тяхното! Сложи си газ и ще се родиш... Звънни ако искаш пък ще ти намерим и добра уредба за твоята машинка и наистина ще останеш доволен и ще разбереш какво точно имам в предвид!
      Поздрави!
      Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V '95 Вече Бивша

Comment

да бе, чух че скоро и F1 ще ги пускат на газ...
        колега ParisWind, без изобщо да искам да го приемаш като заяждане, но ти изкара по - добри показатели на газ, отколкото на бензин. то защо изобщо са се мъчили италианците да правят двигатели на бензин? а с тези смели разходи излиза, че ако не я юркаш твоята красавица и не включваш климатроника ще вземе и ресто да връща.
        то е ясно, че по тази тема никога няма да сме на едно мнение, но явно поне си чешем езиците.
        поздрави на всички,
        sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

на бензин мах speed която вдигах ми беше 215... е на газ вече е 220
          тука леко си се объркал вече - може би е било обратното - в повечето случай хората се бъркат, няма проблем

Сложи си газ и ще се родиш...
          сложи си газ да се утрепаш от мъки . . .
          ако някой човек изкарва достатъчно пари че да кара 155 или BMW 7-ма серия или там квато и да е кола висок клас с голям мотор - не виждам за кво тряаа да се занимава да слага газ, метан и други там боклуци по мотора.

ParisWind - хората да бяха спрели производството на бензинови коли отдавна, ако повечето неща бяха така както ги говориш. - мое мнение

Звънни ако искаш пък ще ти намерим и добра уредба за твоята машинка
          и не мога да разбера за кво тряаа да зарибявате и останалите да си слагат боклуци по колите - като си решил да караш на газ - карай си, троши си главата, ходи си по мъките - другите нека си карат на квото преценят те .
          Alfa Romeo 155 1.8TS Cuore Sportivo

Comment

300км с 20литра бензин 95 от лукоил.250 от тях извънградско но без юркане и 50км в градски условия.Но ако говорим само в градски условия
            си гори около 12-13 на 100км.Това е при мен.А колкото до газта потдържам мнението на колегите 4е е неприемливо за ТС двигателите.и не бих си сложил газово било то и инжекцион.
            Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

Начи "батенце" пак ти казвам аз разбирач не се водим просто изказвам лично мнение, с което не ангажирам никой...
              Относно прераждането на газ просто не мисля и да отговарям... Сигурно ако ваште ти дадат пари за тая нова 7-мица шницер дето говориш и нея ще я направиш на газ а...
              За 7-мака ми "бате", за разлика от тебе не съм мамино синче и наште не са ми купили всичко което имам. И двете ми коли съм си ги купил със пот и труд и много ентусиазъм, и да и аз ако исках по-нов 7-мак щех да се попотя още малко и да си го взема, въпроса е че си исках точно този щото е класика и е акула и... абе кво ти обяснявам все едно ще ме разбереш...
              Пък ти ходи се помоли на ваште за метанов инжекцион ако искаш...
              За мене ако щеш и ферари се изкарай си си газов котлон.

П.П. Наистина не се засягай "бате" просто си си такъв.
              Honda CBR 954RR, Range Rover Vogue V8

Comment

Първоначално публикувано от ParisWind
                извинявай батенце че те цитирам, но не се здържах 1: на бензин мах speed която вдигах ми беше 215... е на газ вече е 220; ускорение 0-100 на бензин 9.9-10 sec. , а на газ точно 10 sec разход - бензин (без кой знае колко изпълнения) - 14.5, разход газ градско както аз си знам 15.5-16; разход на газ с климатроник (без дразнения по светофари - няма как хем хладничко хем големият кеф - 13/100!
                Цифрите са за перфектна запалителна и горивна система на бензин и за заводска регулировка на газов инжекцион от производителя му! Показатели като ускороние се подоброяват значително при пренастройка на компютъра на газ инж. (днес си бях при газаджията)! А по отношение на паричките приятелию - изкарвам достатъчно за да си позволя да карам 155 и няма значение на какво гориво ще я карам! А с подкрепата на родителите си бих карал не 7-ка ти а нов и то на шницер бате! Въпроса е дали я искам? Е не не я искам!
                П.С. нормално да гори 20/100 хахаха на 730 купето е 1725 кг и градски цикъл дават 14.9 разход на бензин - това е за 730i ' 92, а котърника от снимката ти май е доста по-старичък и лакомичък а?
                Наистина не се засягай бате ама защо винаги требва да има хора които да плюят когато някай има нещо по-добро от тяхното! Сложи си газ и ще се родиш... Звънни ако искаш пък ще ти намерим и добра уредба за твоята машинка и наистина ще останеш доволен и ще разбереш какво точно имам в предвид!
                Поздрави!
                синко, ще говориш за пари, като почнеш сам да си ги докарваш. от коли разбираш, колкото и от сладолед. жалко за алфата, че е попаднала в твоите ръце.
                Alfa Romeo 155 TS, 1993 г., 129 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от warbah
                  300км с 20литра бензин 95 от лукоил.250 от тях извънградско но без юркане и 50км в градски условия.Но ако говорим само в градски условия
                  си гори около 12-13 на 100км.Това е при мен.А колкото до газта потдържам мнението на колегите 4е е неприемливо за ТС двигателите.и не бих си сложил газово било то и инжекцион.
                  напълно поддържам това мнение. в рамките на възможното е за тая кола.
                  Alfa Romeo 155 TS, 1993 г., 129 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от ENERGOTEAM
                    Поздрави!
                    синко, ще говориш за пари, като почнеш сам да си ги докарваш. от коли разбираш, колкото и от сладолед. жалко за алфата, че е попаднала в твоите ръце.
                    BTW да съм споменавал приятелю че разбирам от коли ... но май не това е темата??? а? Но учевидно тук има доста хора който също като мен грам понятие си нямат от автомобилите които уж карат! Темата е какъв разход ви дават колиците и всеки уточнява и горивото си! Когато някой предпочита Газ теб не те бърка нали! Мен ми минава през... колко парички даваш ти за 100 км и не ти правя забелжка защо все още караш на бензин нали? Ако идеята на форума е просто да си намирате теми за спор а не всеки да сподели малко опит и знания и така те да се увеличават за всеки от нас ...ебаси ААА и не намесвай пари и собсвеници човече ... Прочети малко повече поинтересувай се и тогава говори за каквото и да било гориво Никой никого не убеждава, но май трябва да се понаучиш и да ги цениш париците и наистина ли смяташ че инвестицията ти за гориво е справедлива? а и да на ГАЗ на 99% от автомобилите мах скорост е по голяма а ускорението малко по-слабо! интересувай се преди да говориш наиситна Да двигателите ни са направени за бензин - по-ниска работна температура и по-добро смазване от горивото ( а дали си се замислял защо температурата е по-висока) е това са елементарни познания сигурно ги имаш но съдейки по изказването ти ... аз от сладолед не разбирам, но ти със сигурност от автомобили!

Comment

евала бате изказваш мнение очно както и аз бях направил в началото на темета не искаш газова и не слагаш и никой не те кори за това ама само ако слойишшшшш ша те изадат бе човек а колкото до твоя разход при доста напрегнато каране извън градско ми пада и под 8/100 бензин - и да ако карам повече извън града ЗА бензин но не и за градски условия 14-15/100 бензин =грешни пари според мен

Comment

евала бате изказваш мнение очно както и аз бях направил в началото на темета не искаш газова и не слагаш и никой не те кори за това ама само ако слойишшшшш ша те изадат бе човек а колкото до твоя разход при доста напрегнато каране извън градско ми пада и под 8/100 бензин - и да ако карам повече извън града ЗА бензин но не и за градски условия 14-15/100 бензин =грешни пари според мен
                        Да има такова нещо но всеки знае 4е газовия инжекцион оправдава парите си само ако караш много наистина много
                        а аз не стигам и 7000км на година щото отцъствам от БГ по много време
                        но кво да се прави живота е такъв трябва да се оцелявя.Ама лошо няма карай си на газ щом е ОК за теб аз не те коря
                        Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

Аз да Ви споделя моите наблюдения от последния месец:
                          - ставам сутрин в 5.00ч, в 5.30ч съм палнал автомобила и понеже съм в полусън в полунесвяст, карам кат' пенсионер, почти на оборотите на празен ход на двигателя;
                          - на обяд 14.00ч, с не по-малко "плам" в очите (кървясали за сън) и обилно хапнал, в адската жега с климатика на "6", с все същата "космическа" скорост на движение се прибирам към вкъщи. И в двата случая движението е почти нулево по пътищата;
                          - Равносметката:
                          8-8,5л/100км среден разход, с гориво Shell V-Power Racing 100.

В този случай обаче не мога да определя режима на управление - градски, смесен, извънградски?!
                          AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                          Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Невероятно но Факт

155 ТС 8 клапана 95'
                            Здравейте на вси4ки до тук про4етеното от мен виждам че от всички до тук моята 155ца гори най малко, който ще да ми вярва ама моята с ОМВ супер 100 ми хар4и 8 - 8.5 грацко с климатик 9, а извън грацко съм я бутал на 7 без климатик а с 4 човека и много багаж и с климатик извън грацко ми дава 9 - 9.5 литра, наистина нищо не е правено по колата така си я купих, аааааааа а на яко газ в града ми дава 10.

Искам само да кажа че когато я карам с 95октана пак от ОМВ ми дига разхода с около 1л.
                            Иначе съм фен на алфите още от много малък с баща ми карахме 15 години АЛФА СУД 1.5 боксер и съм много доволен от нея затова си купих и 155 Ако някой има такава може спокойно да ми пише аз знам абсолютно всичко за тази кола през тези 15г. никога не е стъпвала в сервиз аз и баща ми сме я оправяли и я познавам много повече дори от много автомонтьори

пс. Много ми трябва ляво огледало ел. с подгряване и датчик на климатроника а също и някой ако продава ляти джанти 15ки от пловдив или околията

Comment

Айде и аз да се включа.

Още не е засичана както трябва. Спиваш караш пък колко мине толкова

Едно от последните зареждания беше за 50лв с тях мина мина 250-300км.

Казвам така защото светеше лампата когато сипах за 50лв и беше минала 250км и в гаража гаснеше лампата но като я искарам и спра на първия стоп и светваше. Което значи че имаше още бензин докато го изгори до изходна позиция. 250км ги има сигурни с тия 25литра 95 ВИ пауър. След това 10лв и още същия ден още за 20лв. Което ще рече 15 литра. И ще я видим колко ще мине.

На другата пенсионирана кола за 20лв стрелката литваше на средата тук едвам помръдва.
                              Със сметките ми от горе излиза че ми дава среден разход под 10.

Като на 100 км има малко над 10 км които се зимат на 1ва.
                              Качването до вилата са 3км черен път само на 1 ва, с не много газ, но има и баири които се зимат с повече газ, но само на 1 ва.
                              После слизането от вилата пак на долу, тоя път изключена от скорост за 10 минути се слиза.

С другите коли на 1 ва без газ и почти без спирачка слизах сега 1 ва е много бърза и надо се засилва като хала. И ще си остави карантиите някаде с тая скорост.

Та и от там мисля че дига малко разходя. На 100 км има две ходения до вилата. Демек 20 минути на малки обороти + двапъти по 3км баир на първа. От останалото 70% магистрала
                              И остатъка в Града.

Извън града се кара с 90-120
                              И в града нормално. Избягват се забежки с оборото мера но се случва

Интересно ми е как ще гори повече в града.
                              С 35км на 3 та или с 55 на 4 та или с 50 на 3 та
                              Когато няма движение, вечер и се прибирам обичам да си се влача бавно.
                              На 3 та само с погалена газ се движи някаде с около 35км.
                              За да се движа с 50 на която и да е предавка иска повече газ.
                              sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Az s moqta Alfi4ka nqmam razhodi s 2.5 TD oba4e s benzinoviq dvigatel 1.8 TS boli glava-nad 12 . S dizela mai 5-6 izvn grad,a gradsko nai mnogo do 7.5 ,

Comment

Working...
                                X